Върховната касационна прокуратура (ВКП) обобщава информацията, предоставена от териториалните прокуратури, относно

...
Върховната касационна прокуратура (ВКП) обобщава информацията, предоставена от териториалните прокуратури, относно
Коментари Харесай

Прокуратурата е обвинила 23 лица за изборни престъпления и води 209 разследвания

Върховната касационна прокуратура (ВКП) обобщава информацията, предоставена от териториалните прокуратури, по отношение на формираните преписки и досъдебни производства за нарушавания, свързани с изборния развой и политическите права на жителите. В интервала от насрочването на изборите до 15:00 часа на 5 ноември 2023 година са стартирани 209 досъдебни производства, като 23 лица са привлечени като обвинени за разнообразни закононарушения .

Разпределението по апелативни региони демонстрира, че в София са съсредоточени най-вече случаи с 83 досъдебни производства, последван от Бургас с 48 и Варна с 49. Пловдив и Велико Търново регистрираха надлежно 20 и 9 производства. ВКП интензивно продължава да обработва и други постъпили сигнали, като не се изключва опцията за пускане на нови следствия вследствие на тях.

Прокуратурата ползва съществени старания за бърза и съответна реакция против нарушаванията, с цел да обезпечи правомерност и отбрана на гражданските права в изборния ден. Извършени са голям брой процесуално-следствени дейности и се прави изчерпателен разбор на доказателствения материал, с цел да се подсигурява обективността и пълнотата на следствието. 
 Министерство на вътрешните работи: 174 сигнала за нарушение на изборното законодателство Обновена
Министерство на вътрешните работи: 174 сигнала за нарушение на изборното законодателство

Бурното време от събота не е наложило отсрочване на изборите в нито едно обитаемо място
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР